Popis
Počátky rumu na ostrově Mauricius jsou nerozlučně spjaté s palírnou Grays. První cukrovar na ostrově vznikl v Domaine de la Villebague v roce 1740 a nedlouho poté, v roce 1742, zde byla postavena první destilerie. Dnes je Grays single estate palírnou, kde probíhá celý proces výroby, od plantáží cukrové třtiny až po lahvování. Cukrová třtina a rum představují neodmyslitelnou součást historie ostrova a na rumy zde vyráběné a jejich specifický styl jsou obyvatelé ostrova právem hrdí. Palírna Grays představila New Grove v roce 2003 jako značku autentických rumů s typicky mauricijským profilem. New Grove Plantation se vyrábí z melasy z cukrové třtiny pěstované na vlastních plantážích. Prochází kolonovou destilací a následně odpočívá minimálně 6 měsíců v nerezových tancích. Do rumu se nepřidává cukr či jiná aditiva a není filtrován zastudena. Jde o suchý rum, ve kterém se projevují výrazné, aromatické, svěží tóny cukrové třtiny a exotického ovoce, v závěru s náznakem máty. Je ideální…