Popis
Samai je kmerský výraz pro moderní a pro rumy nesoucí tento název je to příznačné, jde totiž o jedinou značku prémiových rumů z Kambodži. Za rumy Samai stojí Antonio Lopez De Haro a Daniel Pacheco, původem z Venezuely, kteří objevili potenciál místní produkce cukrové třtiny a rozhodli se jej využít. Zakládají si na vynikající kvalitě, proto celý proces výroby – fermentace, destilace, zrání, filtrace i lahvování – probíhá na jednom místě v kambodžském Phnom Penhu. Základem rumů Samai je prvotřídní melasa z místní cukrové třtiny, které se zde díky podnebí mimořádně daří. Fermentuje se v nerezových tancích a následně destiluje v malých měděných kotlících pod dohledem master distillerky Moang Darachampich, dámy s výjimečným smyslem pro detail. Samai Gold byl prvním rumem, který společnost uvedla na trh. Vzniká z nejkvalitnější melasy z provincie Koh Kong a po kotlíkové destilaci zraje minimálně dva roky v sudech z amerického a francouzského dubu a v sudech po sherry. Nakonec je…