Popis
Samai je kmerský výraz pro moderní a pro rumy nesoucí tento název je to příznačné, jde totiž o jedinou značku prémiových rumů z Kambodži. Za rumy Samai stojí Antonio Lopez De Haro a Daniel Pacheco, původem z Venezuely, kteří objevili potenciál místní produkce cukrové třtiny a rozhodli se jej využít. Zakládají si na vynikající kvalitě, proto celý proces výroby – fermentace, destilace, zrání, filtrace i lahvování – probíhá na jednom místě v kambodžském Phnom Penhu. Základem rumů Samai je prvotřídní melasa z místní cukrové třtiny, které se zde díky podnebí mimořádně daří. Fermentuje se v nerezových tancích a následně destiluje v malých měděných kotlících pod dohledem master distillerky Moang Darachampich, dámy s výjimečným smyslem pro detail. Bílý rum Samai se vyrábí z poloviny kotlíkovou a z poloviny kolonovou destilaci a poté zraje nejméně jeden rok v sudech po bourbonu, kde získává vyzrálou chuť a vůni s tóny banánů, kokosu, citrusů a sušeného ovoce. Filtrován je přes aktivní…