Popis
Haciendu založil ve venezuelském údolí Macarapana-Carúpano španěl Félix del Fierro již v roce 1762. Oblast Macarapana-Carúpano se nachází v nížině na úrovni moře a vyznačuje se vlastním mikroklimatem: vysokými teplotami během dne, nízkou teplotou v noci a vysokou vlhkostí, kterou přináší vítr od Karibského moře. Toto klima urychluje chemický proces interakce sudu s alkoholem a výrazně zrychluje a zintenzivňuje proces zrání. Cukrová třtina pěstovaná ve Venezuele má vysoký obsah cukru a z ní vyrobená melasa je proto vysoce kvalitní. Pro výrobu rumů Carúpano se používá voda z pramene v údolí Macarapana. Rumy zrají v sudech z amerického bílého dubu. Již v roce 1889 získaly rumy Carúpano první medaile na výstavě v Paříži. Od té doby získávají ocenění pravidelně. Jen od roku 2004 to bylo více než 40 medailí. Rumy vznikají pod taktovkou master blenderky Carmen López de Bastidas, jediné ženy, která ve Venezuele tuto pozici zastává. Rumům Carúpano se s vášní věnuje již 30 let. Carúpano 6…