Popis
Počátky rumu na ostrově Mauricius jsou nerozlučně spjaté s palírnou Grays. První cukrovar na ostrově vznikl v Domaine de la Villebague v roce 1740 a nedlouho poté, v roce 1742, zde byla postavena první destilerie. Dnes je Grays single estate palírnou, kde probíhá celý proces výroby, od plantáží cukrové třtiny až po lahvování. Cukrová třtina a rum představují neodmyslitelnou součást historie ostrova a na rumy zde vyráběné a jejich specifický styl jsou obyvatelé ostrova právem hrdí. Palírna Grays představila New Grove v roce 2003 jako značku autentických rumů s typicky mauricijským profilem. New Grove Bourbon Cask se vyrábí z melasy z cukrové třtiny pěstované na vlastních plantážích. Prochází kolonovou destilací a následně je uložen do nových sudů z amerického dubu a sudů po bourbonu. Do rumu se nepřidává cukr či jiná aditiva a není filtrován zastudena. Jde o plný rum suchého charakteru, ve kterém se projevují tóny vanilky, karamelu a dřeva, následované svěžími tóny, lehkým kouřem…